post

arancini

A semana pasada presenteivos a Vincenzo, un mozo siciliano que decidiu vir estudar a Silleda un ciclo medio de formación profesional. Hoxe volve Vincenzo para preparar uns saborosísimos [e contundentes] arancini na cociña do Restaurante Devesa, en Graba (Silleda).

Vémolo en Vimeo [aproveitando que somos usuarios PLUS dese portal]

Este vídeo tamén se pode ver no YouTube [ver aquí]

PS/ Oín por aí que Zeltia [a blogueira que perdeu parte do xuízo por obra dunhas tenazas] fixo fotos duns boliños ben xeitosos e non pouco literarios. Se por un azar ve isto, dona Zeltia, faga o favor de ilustrarnos ao respecto.

Comments

  1. silledense says:

    Pero como non avisastes para poder vivir en directo semellante experiencia!!??
    Outro vídeo para gardar na mochila. Noraboa Xosé.

  2. undocolmeiro says:

    Bravo Vinny!
    Saúdos a Eliseo e Suso. Bravo tamén.

  3. Lingua/s, gastronomía… interculturalidade, un pracer!
    É un traballo excelenteeee!!!
    Parabéns a todos os que colaborastes na actividade.
    “Provare per credere…” Gústame a idea.

    [e se cambiase o meu menú de Nadal? Probarei a cociñar os arancini seguindo a receita, xa vos contarei se consigo impresionar aos convidados]

    Apertas de Nadal.

  4. marinela says:

    cacho vídeo máis apetitoso!
    os arancini eses deben ser unha bomba de moito tres, non?

  5. Que sería este video sin ese pinche-presentador-traductor que está en todo?
    Ainda que Vincenzo parece home de personalidade potente abondo para allanar obstáculos!
    Gustoume cando lle preguntas pola música e entón comenza a soar e cambia o ritmo do video [a parte onde se ve claramente a explicación xestual dos distintos pasos do rebozado dos “laranxiños” está moi moi ben!] e neste segundo visionado reparei en detalliños como o mapa de galicia a carón do plato e noutro plano Sicilia tamén con un dos arancini.
    ¿e de quen foi a idea dos “playmóvil” ou como se chamen os bonequiños eses? [e por qué eu nunca teño ideas locas desas?. preguntareillo ao meu terapeuta. ]

    como din por aí arriba, gústame esa mestura cultural: comida, fala, homes e mulleres.

Trackbacks

  1. […] decidín aproveitar a suxerencia de falabarato e escribir da madalena. – Onte Dores trouxo madalenas ó obradoiro, de chocolate, de noces. […]

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair /  Cambiar )

Google photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google. Sair /  Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair /  Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair /  Cambiar )

Conectando a %s

%d bloggers like this: